vasárnap, május 5

Tündérszép Ilona és Árgyélus

EGYÜD ÁRPÁD KULTURÁLIS KÖZPONT, NAGYTEREM
2014. május 5. HÉTFŐ 13.30
"Tündérszép Ilona és Árgyélus"
RS9 Színház
48 perc (8 évtől),
OFF


Álombéli utazás egy régi tündérmese nyomán egy felvonásban, Illyés Gyula lejegyzése nyomán.

Szereplők/Cast: Schramek Andrea, Álmosd Phaedra, Csáki Rita, Facskó Marica, Vecsei László, El Karamany Yaszin
Rendező/Directed by: Veres DóraVarázslatos történet egy emberfiú és egy hollóvá változtatott tündérlány emberpróbáló szerelméről árnyakkal, csodás átváltozásokkal és a gonosz boszorkánnyal.
A mese világa mágikus, nem racionális. Olyan, mint a kisgyermeké és a tudattalané. Csodák történnek benne, a tárgyaknak, állatoknak tudatuk és lelkük van, bármi, még a halál is visszafordítható, sőt, élő és élettelen között eleve sem éles a határ. Minden világos, egyértelmű, nincsenek árnyalatok, fokozatok, kétértelműségek. A belső tulajdonságok ugyanolyan szélsőségesek, mint a külsőségek, valaki vagy gyönyörű vagy irtózatosan csúf, jóságos vagy velejéig gonosz. A mese közege ezért olyan otthonos, szinte magától értetődő a mágikus gondolkodás szintjén álló gyermekek számára…


Fairy Ilona and Argyilus
The king owns a tree from which golden apples are stolen every night, and when the king's son, Prince Argyilus guards it, he discovers that the thieves are fairies, who appear in the shape of ravens. Prince Argyilus sets himself to find Fairy Ilona, with whom he has fallen in love. He must ask the Sun, the Moon and the king of animals for advice in order to complete his mission. Finally, a lame wolf takes him to fairyland where Ilona is held captive by a witch. Prince Argyilus must free Fairy Ilona by waking her with a kiss.
The symbolical fairy tale world, expressed by Dóra Veres, operates with galanty shows, videoanimations and pictoral still scenes.