szerda, május 8

Szőlőszem Kálmán

SZABADTÉR
2014. május 8. CSÜTÖRTÖK 15:15 "Szőlőszem Kálmán"
Écsi Gyöngyi, Hetény (Szlovákia)
50 perc (3 évtől), fókusz: határontúli

Előadja/Performed by: Écsi Gyöngyi and Kováts Marcell
Rendezés és dramaturgi/Directed by: Écsi Gyöngyi

Megszületni isteni ajándék, hát még akkor, ha az embefia egy szőlőszemből születik.  Kálmán és Boriska mindketten szőlőszemből születnek, testvéries és szerelmetes kapcsolatukra ezer veszély leselkedik.
Megharcolni a rendkívüli élet küldetését és egyediségét nem könnyű feladat. A mese a szőlő- és szüret-szokáskör tárgyi elemeit használja fel a meseelőadásban és interaktív közreműködést kínál fel a közönségnek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A palóc nyelv és élő népzene egy valósabb, léleknyitogató közegbe hívja be a nézőt.


Grape Colman (3+)

To be born is a gift of God; what if the man comes into the world from one single grape. Both Colman and Gretel were born from a grape. Their fraternal and loving relationship is liable to a hundred and one dangers. It is not an easy task to fight the mission and and the uniqueness of a remarkable life. The tale uses materials that occur in vintage customs. The presentation offers an interactive contribution both for the adults and for the little ones. The Palóc dialect (typical for the Northeastern Hungary and Southeastern Slovakia) and the live folk music invite the audience into a more real and a soul-beautifying medium.