kedd, május 7

Apró hősök

CSIKY GERGELY SZÍNHÁZ, STÚDIÓ
2014. május 7. SZERDA 9.00 "Apró hősök"
Káva Kulturális Műhely
150 perc (8-10 éveseknek), verseny

Komplex színházi nevelési program az általános iskolák 3-4. osztályosai számára Irodalmi inspiráció: Timothée De Fombelle: Ágrólszakadt Tóbiás alapján

Színész-drámatanárok/Actor-drama teachers: Bori Viktor, Gyombolai Gábor, Milák Melinda, Patonay Anita
Rendező/Directed by: Perényi Balázs

„Nagyon fontos, hogy az ember megcsókolja a feleségét és a kisfiát! Ez nem zárójeles megjegyzés – ez mindennek a veleje. Megbeszéltem a feleségemmel, hogy nem áruljuk el a titkot. Hiszen a nagy titkot már el is mondtam: a Fa él! De ha furkáljuk, tisztelt Furkó Döme úr, elpusztul, és mi vele pusztulunk! Nincs bigibogi módszer!”
A program során bábszínházi előadást és az előadásba „ékelt”, azzal szoros dramaturgiai egységet alkotó interaktív részt nézhetnek – játszhatnak – élhetnek végig a részt vevő gyerekek. Történetünk hőseinek a játék során több kihívással is meg kell küzdeniük, végül pedig a legfőbb gonoszt – Furkó Dömét – is le kell győzniük. Ez már csak a részt vevő gyerekek gondolatai, véleménye, valódi, aktív részvétele segítségével lehetséges.


Tiny Heroes
Complex Theatre in Education program for the 3rd and 4th grade of elementary school inspired by Timothée De Fombelle’s Toby Alone

“… it is very important for one to kiss his wife and son! This is not a parenthetical comment – this is the marrow of everything. I discussed this with my wife, we are not telling the secret. As I have already told the big secret: the Tree is alive! But if we keep on drilling, Sir Döme Furkó, it is going to die, and we are going to die with it! There is no such thing as ‘Bigibogi’ method!”
During the program, the participating kids can watch – play – live through a puppet performance and interactive parts “wedged” tightly with its dramaturgy unit.

The heroes of our story have to face more challenges during the game, and at the end they have to defeat the villain, Döme Furkó. This is only possible through the sharing of thoughts, opinions, and the active participation of the audience.