csütörtök, május 9

Kő, papír, olló

CSIKY GERGELY SZÍNHÁZ, PRÓBATEREM
2014. május 9. PÉNTEK 11.00 "Kő, papír, olló"
Szkéné Színház
2x45 perc (16 évtől), verseny

Osztályterem-színházi előadás

Szereplők/Cast: Ötvös András, Porogi Ádám, Stork Natasa
Író, rendező/Written and directed by: Pass Andrea

„Elsőben bejött hozzánk egy nő, akit amúgy védőnőnek hívtunk, mert később ő beszélt nekünk arról, hogy használjunk óvszert, ha szükség van rá, na és azt kérte tőlünk, hogy írjuk le egy papírra, hogy mik akarunk lenni, meg hogy hol akarunk tartani tíz év múlva, gyerek, lakás, ilyenek. Egy darabig csak ültem a papír felett, láttam, hogy a többiek így irkálnak, végül valamit én is odaírtam, valami olyasmit, hogy: „Helló, hogy vagy, üdvözöllek a múltból, most már biztosan tudod, hogy mit akarsz csinálni”.
Az előadás három középiskolás diák barátságán keresztül ábrázolja azt a folyamatot, ahogy a pályaválasztás felé közeledve fokozatosan szembesülnek homályos jövőképükkel. Történetük során elérkeznek ahhoz a pillanathoz, amikor kénytelenek döntést hozni. Ezen a ponton kezdődik a résztvevő diákokkal a közös játék. A szereplők dilemmáit együtt dolgozzuk fel, megteremtve a lehetőséget, hogy a tanulók – a szereplők sorsán keresztül – önmagukról, jövőképükről beszélhessenek, játszhassanak.

Támogatók: EMMI, FÜGE, Polgár Krisztina Emlékalap, Szkéné Színház


Rock, paper, scissors
The performance depicts the process of how three secondary school students face their vague future. We percieve this process through their friendship while they gradually approach the difficult moment of choosing a career. They get to the point in their story where they are forced to make a decision. This is the point where the common game with participating students begins. They work up the performers’ dilemmas together, which gives the opportunity to the students to talk and play about themselves, their future – via the fate of the performers.

Supporters: EMMI, FÜGE- Krisztina Polgár Memorial-fund, Szkéné Theatre