csütörtök, május 9

Boribon és Annipanni


CSIKY GERGELY SZÍNHÁZ, NAGYSZÍNPAD
2014. május 9. PÉNTEK 10.00 "Boribon és Annipanni"
Budapest Bábszínház
90 perc (3 évtől), verseny

Zenés bábjáték

Író: Marék Veronika – Gimesi Dóra
Szereplők/Cast: Bercsényi Péter, Mórocz Adrienn, Szolár Tibor, Bánky Eszter, Kovács Katalin, Rusz Judit
Rendező/Directed by: Ellinger Edina

Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Hétköznapi kalandjaik legnagyobb varázsa, hogy minden mai és egykori gyerek számára ismerősek. Mert mindenki vágyott már piros kisautóra, barátkozott össze kóbor cicával vagy épített házat az asztal alatt. Mindenki volt már beteg, fújt a kádban buborékot, és kért anyától még egy esti mesét. És mindenkinek van legjobb barátja, mint Annipanninak Boribon és Boribonnak Annipanni.
A darab a Boribon és Annipanni, Jó éjszakát, Annipanni!, Boribon születésnapja, Boribon beteg, Boribon házikója és az Annipanni, mesélj nekem! című kötetek alapján készült. Az előadásban elhangzó dalok a 2011-ben a legjobb gyereklemez kategóriában Fonogram-díjjal kitüntetett Boribon muzsikál című albumon jelentek meg.
Az előadás díszleteihez a Farrow&Ball festékeket a FAB Color Hungary Kft. biztosította.


Boribon and Annipanni

The characters of Veronika Marék are known all around the world. Generations have been raised on the stories of the girl and her bear. The magic of their everyday adventures lies in the fact that they are similar to that of children’s. Who was not dreaming about a red car, or made friends with a stray cat, or built a house under the dinner table as a child? Who did not want to make best friends, just like Boribon and Annipanni.