szerda, május 8

Továbbisvan

CSIKY GERGELY SZÍNHÁZ, STÚDIÓ
2014. május 8. CSÜTÖRTÖK 16.30 "Továbbisvan"
Csiky Gergely Színház, Kaposvár
80 perc (6 évtől), OFF

Zenés mesejáték
Orosz, zsidó és japán mesékből írta: Váradi R. Szabolcs

Szereplők/Cast: Csapó Virág, Fábián Zsolt, Grisnik Petra, Horváth Zita, Kalmár Tamás, Kovács Zsuzsanna, Német Mónika, Szula László, Szvath Tamás, Tóth Molnár Ildikó
Rendező/Directed by: Váradi R. Szabolcs
Minden népnek megvannak a maga meséi, a maga hagyományai, kultúrája, mesefigurái, dallamai. De vannak témák, érzések, kérdések, amik minden nép kultúrájában, minden mesében és minden dalban közösek.
Egy vénséges vén szegény hontalan vándornak más sincs a tarisznyájában, csak a történetei. Évszázadokkal ezelőtt ő egy gyönyörű mese bölcs öregapó-figurája lett volna. És ma vajon mi lenne? Engednénk, hogy közénk telepedjen, és történeteivel megvilágítsa a lelkünket?
Ha engedjük, messzi földre, ismeretlen és mégis ismerős tájakra repít, és mesél szegénységről, gazdagságról, jólelkű és fösvény emberekről. Mesél féltékeny versenytársakról, reményt kereső és azt elvesztő férfiakról, harácsoló és önző vagy mértéktartó és dolgos feleségekről. Mesél arról, milyen fontos adni, figyelni embertársainkra, családunkra. Mesél a szeretet erejéről, és arról, hogy a belső békéért meg kell küzdeni. És ha megküzdöttünk, micsoda érték is az!


ThereIsMore

Each nation has their own traditions, heroes and songs. Yet there are topics, feelings, questions that are similar in every culture, every story, every tune. ThereIsMore is about an older than old vagabond who has nothing but a bagful of stories to tell. Hundreds of years ago he could have been the wise old man in a fairy tale. But today? Would we let him sit with us and touch our heatrs by telling stories about the power of love, about useless and important things in life, about inner peace, family, richness and poverty, people, familiar-unfamilar far-off places?