hétfő, május 6

Pimpáré és Vakvarjúcska

CSIKY GERGELY SZÍNHÁZ, NAGYSZÍNPAD
2014. május 6. KEDD 17.30 "Pimpáré és Vakvarjúcska"
Bartók Kamaraszínház, Dunaújváros,
75 perc (6 évtől), verseny


Mesés- táncos-zenés párválasztó

Író: Erdős Virág
Szereplők/Cast: Tőkés Nikoletta, Gasparik Gábor, Kiss Attila, Lapis Erika, Farkas Erik, Papp Éva, Urbán Szabó Nikolett, Jaklics Liliána, Takács Judit, Kárpát Attila, Kovács Dénes, Eller Gusztáv, Széchenyi Krisztián, Eller Gusztáv, Hernitz Albert, Hahn Jusztina és a Bartók Táncszínház táncművészei
Rendező/Directed by: Fige Attila

Pimpáré királykisasszonyt szülei férjhez akarják adni, mert kiürült a kincstár, és a királyi udvar csődben van. Jönnek is a kérők szép sorjában, de ő elutasítja őket, hiszen nem szülői önkény hatására, hanem szerelemből akar férjhez menni.
A Pimpáré és Vakvarjúcska lírai történet a szerelemről, a másik elfogadásáról, a felnőtté válásról, és az önzetlenségről. A történet klasszikus mesei motívumokat, utalásokat, karaktereket használ, és ezeket helyezi a modern kor élethelyzeteibe. A verses mesejáték nagyszerűen ábrázolja az emberi erényeket és gyarlóságokat, közben a legfiatalabbak számára is követhető és élvezhető.


Pimpáre and Vakvarjúcska

“…with royal coffers  near empty and the royal household in disarray, Princess Pimpáre’s parents are more than ready to get their daughter wed. Numerous suitors arrive but she flatly dismisses them as she wishes to marry out of LOVE, not parental pressure…!”
A lyric tale about Pimpáre and Vakvarjúcska, about love, acceptance, growing up, and unselfishness.